Русковец хедър

Места, които да посетите в Добринище и региона

Добринище е спокойно и китно градче, разположено на 850 м. надморска височина, в полите на Пирин. Въпреки това, то не спира да се радва на интереса на туристите, тъй като предлага чудесни условия за почивка сред природата и интересни забележителности, за онези от вас, които обичат да пътуват и да опознават уникалните кътчета на нашата родина. 

В тази статия ще ви отведем на виртуална разходка из Добринище и околността, за да ви разкажем за някои от най-интересните забележителности, които може да разгледате, ако решите да прекарате почивката си именно тук. 

Последната спирка на последната теснолинейка

последната спирка на последната теснолинейка

По-всяка вероятност сте чували за Родопската теснолинейка, която повече от 70 години неуморно следва маршрута Септември – Добринище. Този необикновен влак добива своята известност не само благодарение на факта, че е последната останала теснолинейка. Това, което печели сърцата на пътниците, е невероятно красивият и живописен маршрут, изпълнен със спиращи дъха гледки. Ако не сме имали възможността да се повозите на Родопската теснолинейка, струва си да го направите! 

Насладете се на лечебните свойства на минералните извори

Спа зона Русковец

Добринище е един от най-известните и посещавани балнеоложки центрове у нас. В околността има цели 17 топли минерални извори, а водата в тях има доказани лечебни свойства за организма. Може да посетите Минерална баня Добринище или да се насладите на басейните и джакузитата с минерална вода на хотел Русковец. 

Покарайте ски през зимата 

Добринище успява да се наложи и като един от предпочитаните зимни курорти у нас, където може да се покарате ски или пък, ако сте почитатели на по-високоадреналиновите преживявания – сноуборд. Пистата, която курорта предлага, е с дължина 5 км и води началото си от известната хижа Безбог. Тя предлага трасета подходящи както за опитни скиори, така и за новобранци в зимните спортове. 

покарайте ски през зимата

Църквата “Св. св. Петър и Павел“ 

Църквата “Св. св. Петър и Павел“ е един от символите на града, разположен в сърцето на Добринище. Интересен факт е, че строежът на православния храм  започва още през далечната 1825 г. и е завършен в рамките на едно десетилетие. В храма и до днес се пазят ценни християнски реликви, датиращи от XI в. В края на миналата година кубетата на църквата са ремонтирани и позлатени, което подчертава уникалната архитектура на храма.

Забележителности в региона, които си струва да посетите:

Региона наистина е богат на различни природни и исторически забележителности, които си струва да бъдат посетени. В непосредствена близост до  Добринище, само на около 5 км се намира гр. Банско, който също е известен с възрожденския си облик и множеството музеи, които могат да бъдат посетени. Там може да се отдадете на зимни спортове, да опитате традиционни български ястия от пиринския край и да посетите някое от ежегодните събития, на които Банско е домакин. 

В близост се намира и Паркът за танцуващи мечки в гр. Белица. Към момента той е обитаван от над 20 мечки, които са спасени от нелека съдба и днес те живеят в условия близки до техния естествен хабитат. Посетителите на парка могат да се докоснат до красотата на тези величествени създания и да научат повече за техните навици. 

Ако ви е интересно да научите и за други впечатляващи забележителности в района на Добринище, вижте повече тук: https://ruskovets.com/activities/excursions-in-the-region/.

 

Ruskovets Reservation

Ruskovets Reservation

Русковец Резорт предлага комфортен и разнообразен избор за настаняване, съобразен с желанията на нашите гости и предлагащ възможност за допълнителни екстри. Комплексът разполага с едноспални и двуспални апартаменти в основната хотелска част и самостоятелни фамилни къщи (вили) с една или две спални, отстоящи на 20-30 м. от основната сграда.
лого хоризонтално

Русковец Термал Резорт

Абонирайте се за нашия бюлетин