Екскурзии в региона

Посетете музеите и забележителностите в Банско. Те ще Ви открият богата картина на възрожденския начин на живот на българите през 18 и 19 век и ще Ви направят съпричастни към духовното и революционно дело на местните хора. Емблемата на града е голямата църква „Св. Троица“, построена през 1835г. и изографисана от известните майстори Молерите. Музейният комплекс включва обектите: Къща на Никола Вапцаров, къща на Неофит Рилски, Веляновата къща, Етнографски музей, Духовно-исторически център Паисий Хилендарски, постоянна иконна изложба.

Насладете се на чаша ароматно кафе в центъра на Разлог. Разлог носи особено очарование със зелените си паркове и кокетни кафената, с малките магазинчета и спокойствие. Семействата с малки деца ще изпитат истинско удоволствие от разходката, а децата свободно могат да тичат без опасност от автомобили.

Очарованието на архитектурните резервати Лещен и Ковачевица. Етнокъщи от камък и дърво, романтичен отглас от други времена и естествен декор на много български филми. Днес са се превърнали в артистичен център и любимо място за посещения.

Уникалната църква „Св. Св. Теодор Тирон и Теодор Стратилат“ в село Добърско. Останала е до днес като уникален архитектурен паметник от късното Средновековие на XVII в. Известна е с изографисаните по нетипичен начин канонични християнски символи и множество образи в цял ръст. Това, което дава повод за множество хипотези относно произхода на Земята е изображението на Исус Христос в космическа ракета.

Екскурзии в региона на Банско