SPA Комплекс в Пирин

ПЛАНИНСКА СВЕЖЕСТ И МИНЕРАЛНА ВОДА В ЗАТВОРЕН ХОТЕЛСКИ КОМПЛЕКС С УНИКАЛНА АРХИТЕКТУРА

Комплекс Русковец е разположен непосредствено в подножието на една от най-красивите български планини - Пирин.

Безценни са природните богатства на планината и нейното биоразнообразие.

Това е основание за ЮНЕСКО през 1983 г. да даде статут на Пирин като национален парк и да го включи в Конвенцията  за защита на световното природно и културно наследство. В Пирин се намира и вторият по височина връх в България – връх Вихрен, с височина от 2914 м.

Пирин планина е изключително привлекателна с възможностите за туризъм през цялата година.

Планински разходки

През лятото

През лятото можете да изкачвате маркирани многобройни планински пътеки до върхове, езера  и природни забележителности. Подходяща е за планинско колоездене с над 200 км. трасета до всяко населено място в котловината. Ако се интересувате от птици, пеперуди, животни или от интересни растителни видове, посетете Пирин. Тук са създадени удобни места за пикник и отдих.

През зимата

Особено атрактивна е планината през зимата. В Пирин са изградени 2 ски центъра: Банско, който е със статут на световен курорт  и Добринище, който е привлекателен за почитателите на екотуризма и спокойната зимна ваканция.

Банско ски
Пирин през лятото

Климат

Сред  най-големите предимства на дестинацията е уникалният климат на региона. Зимата е снежна, предоставяйки удоволствие от каране на ски, сноуборд, шейни и снегоходки от декември до април. Пролетта, удивява с прекрасните си цветове и топло слънце. Полъхът на планината прави лятото невероятно с умерени температури и много слънчеви дни за плаж и слънчеви бани. През годините все по-незабравимо впечатление прави есента. Тя се проточва дълго като циганско лято чак до ноември.

Добринище

dobrinishte 2  

Спокойствие и провинциален ритъм се усеща в живота на градчето.  Жители обичат своите традиции и фестивалите за народно творчество.

Всяка събота от 1 юли до 22 септември се организира фестивала “Добринишко лято”, на който на сцената в центъра на града се изявяват самодейци от цяла България и съседните държави.

Емблематичното събитие всяка година е топенето на китки за Гергьовден. Инициативата събира почитателите на народни носии за голямо и пъстро хоро.

Минералната вода е съкровището, скрито в недрата на Добринище. Лечебната минерална вода е развила хотелите в курортното градче. За разлика от Банско, където преобладават големи хотели, в Добринище се предлага СПА почивка основно в семейни хотели и къщи за гости. 

Най-големият и модерен хотел в Добринище е Русковец Резорт. Минералната вода в красивия хотелски комплекс захранва СПА центъра и басейните му. 

За повече информация, последвайте линка: Минерална вода

Културно-исторически забележителности

Само на 3 часа път от Русковец Резорт се стига до Гърция и Егейско море. Красив панорамен път през южните склонове на Пирин ще Ви отведе до Долината на виното и най-малкият град в България – Мелник, с бутикови винарски изби и културно-исторически забележителности като Рупите и храмът на ВангаРоженският манастирЗлатолист, Самуиловата крепост и др.  В региона ни можете да посетите Рилския манастир, църквите в Добринище, Добърско, Обидимското манастирче, църквата и музеите на Банско.

horizon festival 2016 p 500

Фестивали и културни събития

Ежегодно В Банско се провеждат различни фестивали и културни събития: джаз фестивал, оперен фест, театрални празници, кукерски карнавали, балетен фестивал, зимен кинофест и други.

Спорт

В дестинацията Банско – ДобринищеРазлог са изградени спортни бази, има условия за голф и практикуване на колоездене, планинско бягане, езда, риболов, футбол и волейбол, аеробика и спортни класове, фолклорни и латиноамерикански танци.  Мястото е енергийно заредено и затова се предпочита за провеждане на йога практики.

Русковец спорт

Посетете Русковец Термал Резорт и се потопете в автентичната красота на Пирин, почувствайте атмосфера на неподправеното гостоприемство и дайте удоволствие на душата и сетивата си с една незабравима почивка!