Планински разходки

Интересна програма с планина, басейн и СПА

Търсите забележителности около Банско?

Хотелски СПА комплекс Русковец е изграден между планински центрове  Банско и Добринище.

Вратите към Национален Парк Пирин са  всъщност хижите Гоце Делчев /на 12км. от Русковец/, Демяница /на 17км. от Русковец/, Вихрен /25км. от Русковец/ и Яворов /на 27км. от Русковец.
Летните планинските маршрути по правило започват рано сутрин, когато е прохладно и приключват към 14:00 часа. Така при правилно разпределено време, късният следобед можете да посветите на минерален басейн и релаксиращи програми в СПА центъра на комплекса.

Хижа Гоце Делчев /1485м.н.в./ е изходна точка за излети в парков район Безбог.Възползвайте се от удобството на седалковия лифт до хижа Безбог /2240м.н.в./. Изпитайте удоволствие от природните гледки, аромата на бор, звуците на природата и прохладния бриз.

Хижа Безбог е разположена край брега на едноименното езеро. Маршрутите включват изкачване на върховете Безбог, Полежан и Газей. В друга посока е митичното Попово езеро. От него изтичат два потока, които стръмно се спускат в живописна долина със свежи поляни. Сърцето на Пирин са Самодивските езера. По-амбициозна е програмата с изкачването на връх Джано.

Хижа Вихрен е най-посещаваната в Пирин планина. Покрай пътя към нея е свещената Байкушева мура – най-старото дърво в България.  Леките маршрути водят до езерото Окото, до Муратово и Рибните езера. Подготвените планинари могат да покорят връх Вихрен (2914 m). Преди тръгване, винаги се информирайте за времето и условията в планината.

Планински разходки