Русковец хедър

Активности

Ски Център Банско е многократен носител на приза World Ski Award – признание за модерните инвестиции, качеството на услугите и удовлетворението на клиентите от целия свят, които посещават зона.

Началната точка на центъра е първа станция на кабинковия лифт, което е на 2,5км. от центъра на град Банско. Ски зона включва в себе си добре обособени райони. Пистите са с различна степен на трудност, подходящи за начинаещи, за средно напреднали и за скиори с високо спортно майсторство.

Разписание на шатъла през зимния сезон (Декември – Март):

От хотел Русковец до Банско – 08:30ч. 9:30ч.

От Банско до Хотел Русковец – 15:00ч. 16:00ч.

Хотелът си запазва правото да променя разписанието!

Пролет, Лято, Есен

Русковец Резорт предлага разнообразни летни планински активности в комбинация с минерални басейни и СПА релакс.

Разположението на комплекс Русковец в подножието на Пирин, между планинските центрове  в Банско и Добринище, го прави удобен и предпочитан изходен пункт към Национален Парк Пирин и хижите Гоце Делчев /12км./, Демяница /17км./, Вихрен /25км./ и Яворов /27км./.

Летните планинските маршрути по правило започват рано сутрин, когато е прохладно и приключват към 14:00 часа. Така  можете да посветите късният следобед на минерален басейн и релаксиращи програми в Уелнес центъра на комплекса.

Хижа Гоце Делчев /1485м.н.в./ е изходна точка за излети в парков район Безбог. За удобство можете да ползвате седалковия лифт до хижа Безбог /2240м.н.в./. Изпитайте удоволствие от природните гледки, аромата на бор, звуците на природата и прохладния планински ветрец.

Хижа Безбог е разположена край едноименно езеро. Маршрутите включват изкачване на върховете Безбог, Полежан и Газей. По друг маршрут се стига до митичното Попово езеро. От него извират два кристално чисти потока, които се спускат към живописна долина със свежи поляни, далеч от туристическия поток. Самодивските езера са самото „сърце“ на Пирин. По-амбициозна е програмата с изкачването на връх Джано.

Хижа Вихрен е най-посещаваната в Пирин. Покрай пътя към нея се намира свещената Байкушева мура – най-старото дърво в България.  Леки маршрути водят до езерото Окото, до Муратово и Рибните езера. Подготвените планинари могат да покорят връх Вихрен (2914 m).

Автобус Добринище

Трансфер Русковец - Ски център Банско

Русковец Резорт организира за своите гости безплатни трансфери до ски център Банско. Разписанието на шатъла през активния зимен сезон от декември до март / април можете да намерите на рецепцията на хотела. 

активности

Ски и сноуборд услуги

Русковец Резорт предоставя на гостите си помещение за съхранение на ски екипировка с подгреватели за ски обувки, а всяка вила разполага и със собствен ски шкаф.

лого хоризонтално

Русковец Термал Резорт

Абонирайте се за нашия бюлетин