Ски писта Добринище

Ски пистата в Добринище е едно от най-привлекателните места за любителите на зимните спортове в България. Независимо дали сте начинаещ или напреднал скиор, тук ще намерите всичко, от което се нуждаете за едно незабравимо зимно приключение.

Как да стигнем до ски пистата в Добринище?

Пътят до ски пистата в Добринище е лесен и удобен. Ако сте гости на нашия хотел Русковец Резорт, можете да използвате удобния безплатен шатъл до началото на лифта. За тези, които пътуват с личен автомобил, има голям паркинг в непосредствена близост до пистата. Има редовни автобусни линии от различни части на страната. От хижа Гоце Делчев тръгва двуседалков лифт, който с една междинна станция ще ви изкачи до хижа Безбог за около 30 минути. 

Ски пистата Добринище до хижа Безбог

От хижа Безбог до Гоце Делчев

Едно от най-впечатляващите трасета в района е пистата, която свързва хижа Безбог с Гоце Делчев. С дължина от 5 км и денивелация от 826 м, тя предлага уникални гледки и предизвикателства за всеки скиор.

За начинаещите

Ако току-що сте започнали своето приключение, не се притеснявайте! В района на Добринище има специализирани училища за ски и сноуборд, където професионалисти ще ви научат на основите на спорта. 

За напредналите

За по-опитните скиори, ски центъра Добринище предлага различни трасета, които ще ви предизвикат и ще ви дадат възможност да покажете своите умения.

Удобства

  • Ски влек: бърз и удобен начин да се върнете на върха след всяко спускане;
  • Гардероб: място, където можете да съхраните вашите вещи докато карате;
  • Оборудване: възможност за наемане на ски и сноуборд оборудване.

Върховата част на трасето, започваща от хижа Безбог и завършваща при междинната станция, е идеална за малки скиори и тези, които тепърва правят първите си стъпки в зимните спортове. Ясната видимост и лекият склон на пистата я правят любима сред организаторите на детски ски събития.

След като преминете междинната станция на лифта, ще се сблъскате с участък, подходящ за по-опитните – стръмна стена, която понякога е заледена. Препоръчително е да я преодолеете с внимание. За тези, които предпочитат по-лек маршрут, има възможност за обиколка по страничен път.

За най-малките, обичащи зимните радости, има специално предназначена детска писта близо до хижа Гоце Делчев, която се поддържа от два влека.

Лифт за ски пистата Добринище - хижа Безбог

Малко повече за лифта 

Линията работи от август 1989 година. Долната част е с надморска височина 1485 м, междинната станция – 1894 м, а най-горната част е на 2227 м надморска височина. Лифтът има капацитет от 500 души. Работи всеки ден от 8:30 до 16 часа, като последното качване и слизане е 15:30 часа. 

Добринище е идеалното място за всеки, който обича зимните спортове. Независимо дали сте начинаещ или професионалист, тук ще намерите всичко, от което се нуждаете за едно незабравимо ски приключение. Насладете се на красотата на природата, докато карате, и се чувствайте като в рая в сърцето на Пирин. 

 

Picture of Ruskovets Resort

Ruskovets Resort

Комплекс Русковец е разположен в живописната котловина на известния с минералната си вода курорт Добринище. Богатата зимна програма на дестинацията Банско – Добринище, отличните ски писти и модерни съоръжения са чудесна комбинация за заредена с много емоции зимна ваканция. Разстоянието до Банско e 6 км.