Занаятчийска бира Пивократор

Запазената марка бира за любители вече е в Русковец Резорт

Наближават летните горещини. Екипът на спа хотел Русковец Резорт е в готовност да предложи на своите гости приятни изненади. За приятните лежерни часове край басейна сме подготвили изстудена и пенлива бира лагер, която е със запазен бранд Пивократор.

Кой произвежда Пивократор и какво я отличава от останалите?

Пивократор е ръчно произвеждана бира от малък, независим пивовар „Го Крафт”, базиран в с. Пресиян, Търговишко.

Това е класически европейски лагер, известен още като Бохемски лагер, произведен съгласно най-добрите практики за производство на качествена бира.

Цветът на бирата е кехлибарен, със силно изразен аромат на хмел и малц, пенлива, галеща сетивата и утоляваща жаждата през горещите дни.

Алкохолният градус на бирата е 4.2%.

Занаятчийска бира пивократор

Суровини за производството

Водата, която се използва за производство на бирата, е директно от планината, мека и екологично чиста, което е основно изискване за вкусна бира.

За производството и се използват само естествени суровини – микс от три вида баварски малцове, три вида хмел, водени от чешкия Жатец и внимателно подбрани пивоварни дрожди.

Приготвяне на бирата

Ферментацията е един от ключовите моменти при приготвянето на Пивократор, който продължава 40 дни. След като този процес приключи, се получава естествена природна газировка.

Бирата се приготвя без филтрация и пастьоризация, на което се дължи и автентичния крафт вид и вкус на бирата.

Как Пивократор съхранява качеството на бирата?

Пивократор крафт бира

Качеството на бирата се запазва без консерванти и пастьоризация благодарение на технологичния процес на производство. При Пивократор се спазват стриктно технологични процеси без достъп на кислород, който е катализиращ фактор за окисление.

За да се съхрани качеството на призведената бира, Пивократор е избрал лагератор с иновативна система. Той предоставя условия за най – добрия начин за съхранение на охладена наливна бира.

Лагероторът е с атрактивен външен вид. Размерите му са 70 см /70 см и има впечатляващата височина от 2 м.

В лагератора има непрекъснат контрол на температурата на съхранение на бирата, контролира се и налягането, което запазва естествената  газировка на продукта.

Любителите на крафт бирите смятат пивоварството за изкуство, а майсторите пивовари за артисти, защото производството на бира изисква майсторство, познаване на процесите и много любов.