Сплотете екипа – Тиймбилдинг в Банско

Тиймбилдинг активностите стават все по-предпочитани от компаниите, като средство за сплотяване на екипа им. Това никак не е случайно, имайки предвид колко важна е добрата комуникации и разбирателството между служителите, за да протичат работните процеси гладко и продуктивността на екипа да бъде висока.

Понякога в работна среда служителите комуникират изцяло формално и единствено във връзка с професионалните си задължения. Корпоративният тийм билдинг позволява служителите ви да общуват в неформална обстановка, да се опознаят по-добре, а всичко това има потенциала да подобри работната комуникация, да направи екипната работа по-ефективна и да подобри представянето на всеки един служител.

Къде да проведете тиймбилдинга?

къде да проведете тиймбилдинга

Когато става дума за тиймбилдинг – дестинацията е едно от най-важните неща, на които да обърнете внимание. Правилният избор на място е от значение, тъй като от него в голяма степен зависят и различните типове активности и забавления, на които вашите служителите ще могат да се отдадат. Тиймбилдинг в Банско е отлично решение за всяка компания по няколко много добри причини.

На първо място, Банско и района впечатляват със своята красива природа и чист въздух, които ще позволят на екипа ви да си почине качествено, а също и да презареди батериите за следващите работни дни.

Още една много важна причина е, че през всички сезони Банско предлага множество активности, които да опитате. През зимния сезон особено предпочитани са ските и разбира се – кулинарният туризъм. През по-топлите дни, времето е идеално за разходка из града, разглеждане на различни природни и исторически забележителности в района, конна езда и др. Едно от важните правила, за да бъде сплотяването на екипа ви успешно, е да подберете активности, в които всички ще могат да се включат и то с интерес. Не оставяйте някой от служителите ви да стои неангажиран с колективните дейности, а открийте активности, в които всички те да участват.

Трето, но не и на последно място, в Банско и района ще откриете чудесни места за настаняване, които предлагат също и различни спа процедури, басейни и други удобства, които ще направят престоя по-приятен.

Какъв вид тиймбилдинг да изберете? какъв тиймбилдинг да изберете

В основата на успешният тиймбилдинг стои и доброто планиране. Добре е ръководителят, мениджърът или HR специалистът да подготви подробен план с активности и игри, насочени именно пък сплотяване на екипа и изграждане на по-добра комуникация между служителите.

Ако имате нужда от вдъхновение, ето няколко идеи за различни типове тиймбилдинг активности, към които може да се насочите:

Покорете заедно върха

Изкачването на планински връх е отлична идея за тиймбилдинг активност. Така служителите, както в работния процес, са насочени към една обща цел, която трябва да постигнат заедно. В Пирин има много и красиви върхове, към които да се насочите. Важно е обаче да тръгнете добре подготвени и екипирани, да изберете подходящ маршрут, съобразен с възможностите на членовете на екипа. Изберете цел, с която всички ще могат да се справят.

Разходка сред природата

Подобно на първият вариант, но с по-малка степен на интензивност. Така могат да се включат повече служители. Разходката ще помогне на екипа ви да се отпусне, да си почине и да разгледа някои от красотите на Пирин.

Кулинарен тиймбилдинг

Това е още един чудесен вариант да сплотите екипа, ако не искате да се насочвате към активности свързани с голяма физическа активност. Приготвянето на различни ястия в екип е забавно, а всеки служител ще има своята роля в екипа на ресторанта. Бонусът е, че накрая всички ще могат да се насладят заедно на приготвените от тях ястия. Ако това ви звучи като перфектния вариант за вашия корпоративен тиймбилдинг, разгледайте предложението на хотел Русковец.

Както сами може да видите, тиймбилдингът в Банско предлага множество възможности, които ще удовлетворят вашите предпочитания и ще ви помогнат да направите екипа си по-задружен и по-продуктивен!