Ръководство за домашен офис в планината: Какво трябва да знаете?

Най-големият позитив през последните години е това, че работата от вкъщи става все по-популярна и много компании възприемат тази практика. Когато работите от вкъщи, може да е лесно да се впуснете в ежедневието и да забравите да отделяте време за себе си. Но не е задължително работата от дома да бъде само работа, без спокойствие и почивка. Всъщност има много начини да направите работата от вкъщи по-приятна, включително като пренесете домашния офис в планината.

Ако имате късмета да живеете в планината или близо до нея, работния процес пренесен в планината може да бъде чудесен начин да подишате чист въздух и да се насладите на прекрасни гледки. Но преди да се установите в домашния си офис в планината, има няколко неща, които трябва да знаете. Ние сме ви подготвили няколко неща, важни за ефективното офис местенце в планината.

Добрата интернет връзка е задължителна

Ако ще преместите домашния офис в планината, е важно да се уверите, че имате добра интернет връзка. В края на краищата ще трябва да можете да поддържате връзка, както с колегите, така и с клиентите си. Има няколко начина да си осигурите добра интернет връзка в планината, включително чрез използване на сателитна интернет връзка или мобилна точка за достъп.

Помислете за времето

лоби бар в русковец резорт

Когато работите от домашен офис в планината, времето може да бъде важен фактор. Ако е зима, уверете се, че разполагате с добра отоплителна система. А ако е лято, ще трябва да сте наясно с риска от гръмотевични бури. Както лятото, така и през зимата ще се насладите на прекрасни гледки, чист въздух, а винаги може да съчетаете работния процес, стига работата ви да го позволява, през лятото с разходка, а през зимата със ски или сноуборд.

Ако имате възможността да прекарвате лятото си, работейки от планината, винаги може да вземете лаптопа и да се насладите на ароматна чаша кафе навън. В Ruskovets разполагаме с чудесни части на открито, където може да проведете работния си ден. През зимата пък може да се настаните с чаша топъл шоколад пред камината в лоби бара.

Удобството е от голямо значение

Семинар в хотел Русковец

Това, че ще преместите home office-a с Русковец Резорт, не означава, че няма да ви бъде комфортно, точно обратното! Уверете се, че домашният ви офис е подреден по удобен за вас начин, включително като разполагате с удобно кътче за работа и „вкъщи“. Не забравяйте да приготвите в багажа си лаптопа, зарядно, безжична мишка, подложка за мишка и други офис пособия, които ще ви помогнат да се придържате стриктно към работния си процес.

Не забравяйте да си давате време за почивка

ОнСен спа процедури

Когато работите от домашен офис в планината, е важно да правите почивки. Станете и се разходете или излезте навън, за да подишате чист въздух.

Освен ако нямате много важен краен срок, опитвайте се да зададете граница между работа и почивка, по този начин ще останете възможно най-продуктивни и ще избегнете претоварването, което може да има дългосрочни последствия за вас. Отделете време за себе си далеч от телефона и компютъра. Защо да не се насладите на някоя от предлаганите от нас Онсен терапии или пък на басейн с минерална вода? Не забравяйте, че почивката е от изключително значение, както за тялото ви, така и за ума.

Организирайте добре времето си

апартамент сеньор тераса русковец

Осигурете си инструментите за създаване на план за дистанционна работа, който да ви държи на път, като мислите как да работите дистанционно ефективно.

С дистанционната работа няма да имате колега или шеф, който да наблюдава какво правите, така че понякога се случва да се разсеете. Никой не е имунизиран срещу разсейване, поради което разглеждаме как да ги избегнем в нашето ръководство със съвети за дистанционна работа.

За да увеличите ефективността си, придържайте се към работно време. Дали ще започвате в 9 или 10, няма значение. Постарайте се да се придържате към създадения от вас график, като не забравяйте да отделите време и за почивка.

Когато работите от домашен офис в планината, е важно да останете организирани. Това ще ви помогне да останете на върха на работата си и да избегнете претоварване. Използвайте планер или списък със задачи, за да следите задачите си, и създайте система за архивиране на работата си.

Правилото 20-20-20 става много по-приятно, когато сте в планината. Отмествайте поглед от екрана на всеки около 20 минути и гледайте нещо на около 20 метра разстояние за около 20 секунди. Това е метод, който ви помага да запазите добро състоянието на своите очи.

Друго предимство на домашния офис в планината е, че ако имате деца, ще им осигурите чист въздух и място за игра, а в идеалния случай при нас ще откриете и детски кът, в който има осигурени аниматори, под чиито надзор могат децата ви да си играят, докато вие свършите няколко работни задачи.

Работата от домашен офис в планината може да бъде чудесен начин да се откъснете от шума и суетата на ежедневието. Но преди да се установите, има няколко неща, които трябва да знаете. Използвайте това ръководство дистанционна работа от домашния офис в планината, и ще можете да работите, докато се наслаждавате на красив пейзаж, чаша кафе или чай и чист въздух. А свободното си време може да прекарате, занимавайки се с любимите активности на открито, в СПА центъра или край басейна .