Нова топ локация на частните партита – на хотел в планината

Русковец Рeзорт – какво го прави подходящ за частни партита

Трябва да обичаш планината. Тя да е в кръвта ти. Да те вдъхновяват суровите простори, а притваряйки очи да не се страхуваш от вятъра. И ако си градски човек, ти трябва пристан.

Повече за хотела

Русковец Термал СПА и Ски Рeзорт е в подножието на Пирин, в уникална симбиоза със земята, слънцето, водата и хората. Изграден е с уважение към природата, обърнат към южното слънце и тихо гален от вятъра, прислонен от заветен хълм. Хубаво е, приветливо и просторно. Русковец е единственият хотел в региона със сребърни камбани, огласящи с неповторим звън всеки трийсет минути от безкрайния поток на времето. Звън напомнящ за ценността на мига, за любовта, приятелската ръка и споделената радост. Ще попитате защо споменаваме всичко това? Заради невидимата нишка на миналото, настоящето и бъдещето. Всъщност майсторите на въпросните камбани не са случайни. Те са наследници и пазители на традицията на камбанолеярите от Банско – Братя Велеганови, създатели на камбаните на часовниковата кула при църквата „Св. Троица“ в Банско преди близо 130 години.

Предимства или какво предлага Русковец?

  • Уникална природа за всеки сезон

През зимата– топлина, уют, топъл минерален басейн и СПА център с различна философия, ски, сноуборд и шейни, истински сняг.

През следващите месеци: раждащата се за нов живот природа и на пръв поглед невъзможното съжителство на зимата с пролетта.  Лятото е гореща целувка, слънчеви бани, планински походи и фестивални дни. А когато залезът към края на август изгаря в пурпурно червено, лъчите му се плъзват по широките хотелски алеи, достигайки панорамната тераса на Il Forno. Хващали сме много незабравими мигове от диханието на природата в Русковец. Виждали сме луната, „изкачваща“ стълбите на ресторант „Лавенедер“ през октомври, дъжд като благословия на невероятна сватба, топли вечери за джаз срещи и многобройни звезди в ясни нощи.

  • Добра организация и професионален екип

И всяко частно парти, което се е случвало при нас, е било различно, но едно е точно и ясно: добрата организация и професионалния екип на хотела. Дали ще организирате своята сватба, личен повод или сбирка с колеги, можете да разчитате на гъвкавост в предложенията и коректност.

  • Ресторант с открита тераса и панорама

Ресторантската част предвидливо е отделена от хотелския блок със собствен външен и вътрешен вход. „Лавендер“ е светъл и стилен основен ресторант със 130 места. „Il Forno“ е дневен ресторант с италианско меню, пица на пещ и лятна тераса, в близост до закрития минерален басейн. Капацитет: 28 места. Специалното предложение за частни партита е нощният клуб „Velvet“ с 40-55 места. На разположение е просторен лоби бар и 24-часова рецепция.

  • Удобни и просторни апартаменти и самостоятелни вили

Настаняването се осъществява в основна хотелска сграда и в самостоятелни двуетажни вили. Подсигурена е навсякъде достъпност за детски колички и хора със специални потребности. Отоплението е екологично, осъществяващо се чрез термопомпи и автоматично регулиране на температурата. Важно е да се отбележи, че всички помещения са с южно изложение- още един плюс към качеството на жизнена среда. Към нея добавяме специалното отношение към светлината и естествените материали: камък, дърво, тъкани и зелени филтри.

Легловата база включва:

Едноспални апартаменти Junior– 22бр.

Двуспални апартаменти Senior – 11бр.

Вили Фамилия и Вили Лукс – 34бр.

·       СПА релакс и удоволствия

Укротената природна стихия е истинска благодат. „Onsen“ или горещ извор е СПА център с терапии, вдъхновени от японското усещане за пълнота на живота. Отношението към природата и здравето се изразява в използването на етерични масла, аромати и натурални продукти, ритуали за хармонизиране на тялото и отнемане на натрупания стрес чрез различни мануални техники. Мощната сила на етеричните масла, концентрирана само в капчица, е отдавна известна на човечеството. Всяка терапия в Оснсен СПА започва именно с това: „Йокосу“- ритуал за „добре дошли“, при който се поставя топла кърпа с масла от мента и кипарис върху стъпалата.

„Дзеншин“, „Шинрин-йоку“, „Тендеки“ /наслада/, „Икикаеру /възстановяване/, „Ойуай“ /отпразнуване/, „Икигай“ /тайната на щастието/-  са само част от терапиите в Онсен СПА, които се характеризират със специфични елементи към познатите класически, релаксиращи, дълбокотъканни, възстановителни, ароматерапевтични масажи и практики.  Тяхната сила допълнително се активира от използването на хидротерапии, вани, външни джакузита и разпускането в топъл минерален басейн. Тук правим задължителна отметка, че в богатия на минерални извори регион на Разложката котловина, единствено добринишката минерална вода е с доказани лечебни качества.

·      Активности за всеки сезон

Радостта от зимата е в планината. Комплекс Русковец е удобно разположен между двата ски центъра Банско и Добринище. За запалените скиори и за тези, които искат да опитат този спорт е нашият партньор „Пирин 2000“ – фирма за ски, сноуборд оборудване и предложението за преференциални цени. Допълнително удобство е безплатният хотелски транспорт до начална станция на кабинковия лифт в Банско и обратно.

Разходките сред боровите гори по пътеки в ниската част на планината са истинска климатотерапия. Отдавна са известни лечебните свойства на боровия въздух при проблеми на горните дихателни пътища. Освен това лекото физическо натоварване е подходящо за всички възрасти. То забързва метаболитните процеси в организма и цялостно го тонизира.

Идеи за няколко пешеходни маршрути, които са подходящи през всички сезони:

  • От начална станция на лифта в Банско до местността Пещерите по ски пътя.

Наклонът на терена е лек, а добре отъпкания сняг, не позволява затъване на обувките. Маршрутът минава покрай големите морени на река Глазне и стига до историческа точка- крепостта Калята- последното укрепление на българите срещу турците. Висока скала, наречена Бабата, разказва историята за старицата, подучила завоевателите как да превземат крепостта и после вкаменила се. В близост е обезопасена естествена стена за скално катерене, за което е поставена информационна табела. По обяд слънцето огрява целия път, който се превръща в изключително оживено място. Удоволствието се допълва от възможността за кафе, чай и хапване в кокетни заведения край долината на реката. В едната посока маршрутът отнема около 30-40 минути. Пътеката по-нататък върви покрай река Бъндерица. Шепотът на гората разказва още една драматична история от онова време- легендата за красивата Тодорка, дъщеря на бана, защитник на крепостта, която побягнала към планинските върхове, за да запази честта си и да бъде увековечена в името на върха Тодорка и красивите езера Тодорини очи.

  • Хижа Гоце Делчев до местността Мочарата по широк горски път сред смесени гори. Мочарата е широка поляна с красива панорама към връх Десилица.
  • Хижа Безбог до премката. За това ще са Ви необходими снегоходки. В хубаво време се открива вълнуваща гледка към върховете Сиврия, Джано и Джангал. За добре подготвени планинари, екипирани със снегоходки, е невероятния маршрут до върха на Безбог. Планински водач, опит и разум към непримиримата стихия на планината тук са абсолютна необходимост.
  • Руините на най-старите поселения в котловината са в местността Св. Никола. За да стигнете до нея, от шосето Добринище- Банско при църквата „Св. Георги“, отбийте по полския път към планината. Стратегическото място и наблюдателен пункт е издигнато над котловината и защитено от високи отвесни скали. Част е от стария подпланински път, който води в двете посоки: към Добринище и Гоце Делчев, Банско и Разлог. Тази линия е добре позната на почитателите на планинското колоездене и е включена в техни карти.

·       Атракционен парк „Не се отказвай“ в Добринище.

Намира се в близост до комплекса. Предлага много спортни услуги, подходящи за тиймбилдинг, разнообразие и прилив на адреналин. Въженият парк е с две нива на трудност, има стена за катерене, ATV машини и конна езда. Предлагат се специални оферти за гостите на комплекс Русковец.

Парти в Русковец Термал СПА  и СКИ  – удоволствие и докосване до природата!

Picture of Ваня Грънчарова

Ваня Грънчарова

Участвам активно в културния живот на туристическа дестинация Банско. Член съм на родолюбивото сдружение „Дедо Лазко“. Ангажиментите си към туристическия бизнес съчетавам с преподавателска работа по предметите история и философия. Част съм от авторския екип за адаптирането на „История славянобългарска“ за ученици. Фирма „Арт Идея Бг“ за дизайн, интернет порталът за кулинарен туризъм www.culinarytourism.bg и проектът „Вкусът на Банско“ развивам като напълно мои авторски пространства.