Масаж с горещи вулканични камъни – терапевтично затопляне и релаксация в едно

Масаж с горещи вулканични камъни, наричан „хот стоун“,  датиращ от дълбока древност е терапия за манипулиране на меките тъкани и мускули чрез топлина и натиск. Затоплени гладки базалтови камъни, избрани именно заради свойството си да задържат топлината, биват поставени по меридианите на тялото и рефлексни  точки с цел облекчаване на мускулни болки и стрес. Използвайки директна топлина, поставените камъни помагат да се отпуснат мускулите, а последващият масаж извършен директно с камъните, позволява достигане до по-дълбоките мускулни влакна.

Освен за отпускане на мускулатурата, този тип терапия има също болкоспокоителен ефект и действа при фибромиалгия, ревматоиден артрит, хронични ставни проблеми и други заболявания с изразен болков синдром;

Напрежението в мускулите се отразява на подвижността на ставите и води до обща скованост и пречи на свободните движения на тялото. Релаксирането на мускулните влакна значително подобрява ставния комфорт и улеснява движението.

Намалява тревожността и стреса и подобряване на качеството на съня, особено при хора с динамично и натоварващо ежедневие.

Понижаване на физическото и психическото напрежение и повишената мобилност на тялото , постигнати при масаж с горещи вулканични камъни, допълват стандартните мануални терапии, затова хот стоун терапия е не само метод за релаксация, но и ефективно средство на алтернативната медицина и допълващо лечението на хронични заболявания.

Погрижете се за здравето си и снемете напрежението в Онсен Спа център на Русковец Термал СПА Резорт4*!

Picture of Ваня Грънчарова

Ваня Грънчарова

Участвам активно в културния живот на туристическа дестинация Банско. Член съм на родолюбивото сдружение „Дедо Лазко“. Ангажиментите си към туристическия бизнес съчетавам с преподавателска работа по предметите история и философия. Част съм от авторския екип за адаптирането на „История славянобългарска“ за ученици. Фирма „Арт Идея Бг“ за дизайн, интернет порталът за кулинарен туризъм www.culinarytourism.bg и проектът „Вкусът на Банско“ развивам като напълно мои авторски пространства.