Детски рожден ден на планина – как да организирате това различно преживяване?

детски рожден ден на планина

Скоро малчуганът ще порасне с още една година, а за вас е време да организирате партито за рождения ден. Искате нещо по-различно. Имате нужда и от почивка. А за гостите искате свежа и запомняща се атмосфера. Защо да не направите детския рожден ден в планината? Как да организирате събитието? Как да се подготвите?

Рожденият ден в планината може да бъде едно наистина приятно изживяване, изпълнено със забава и емоции за детето и за всички ваши гости.

Празненството в планината, на открито, ще позволи на децата да се насладят на чистия въздух и на красивата природа. За всички ваши гости това ще бъде и възможност да си починат от забързаното ежедневие и да разпуснат близо до природата. Мястото за игри е голямо, а с правилната организация забавата и за малки, и за големи, е гарантирана.

Помощ в планирането и организацията

планиране на детски рожден ден

Първата стъпка в организацията е да потърсите партньор, с който да организирате събитието. За такова парти изненадите за малките, красивата украса и приятна музика, добрата храна и подходящо място за настаняване са задължителни.

Доверете се на доказан в грижата и вниманието към гостите си хотел, където ще намерите съмишленици и професионалисти, с които заедно да организирате всички въпроси по организацията на събитието за рождения ден.

Предварително се свържете с екипа на избрания от вас хотел и обсъдете идеите си за предстоящия рожден ден. От темата на партито до настаняване на гостите в стаите, от украсата до менюто – екипът на хотела ще бъде този ваш доверен партньор, без чиято помощ организацията би била трудна и непредвидима. А без предварително планиране нещата могат лесно да се объркат.

Тема на рожденния ден

тема за детски рожден ден

Тематичните партита са любими на децата, тъй като им позволяват да облекат костюми и да се превъплътят в различни образи. Изберете тема, която е интересна за вашето дете и неговите приятели, които ще присъстват на партито. Идеите могат да са всякакви – от любимо анимационно филмче или книга, до въображаеми светове. Много е важно обаче предварително да предупредите родителите на другите деца, че партито ще има определена тема, за да могат те да се подготвят и да спазят дрескода.

Менюто

меню за детски рожден ден

Вероятно ще имате две менюта. Едното ще бъде изготвено и съобразено с децата. При предварителната организация обаче, не забравяйте да се поинтересувате дали някое от децата няма алергии, за да сте наистина спокойни при избора на храна за малките.

Другото меню ще бъде за възрастните. Там опциите са много и всичко се случва по ваш вкус и избор.

Не забравяйте тортата. Уточнете с екипа на ресторанта какви са вашите изисквания и уговорете всичко предварително.

Игри на открито

игри на открито за детски рожден ден

Сами можете да измислите и организирате повечето от игрите за децата навън. Въпреки това, поинтересувайте се дали от хотела предлагат своя организация в тази посока – като аниматори или детски кът, например. Уверете се, че времето на децата ще бъде уплътнено с игри и занимания. Така ще им осигурите едно наистина интригуващо и запомнящо се преживяване. А вие ще имате достатъчно време да обърнете внимание на всички гости.

 

Бонус съвети:

Да не пропуснем някои съществени моменти в планирането и организацията:

  • Поинтересувайте се дали хотелът има басейн и дали той ще бъде на разположение на вашите гости. Предупредете ги да си носят бански. Поясите за децата също са сред задължителните атрибути.
  • Подгответе се с репелент против насекоми. В планината и сред природата ухапванията от комари не са рядкост.
  • Помислете за транспорта до избрания от вас хотел и уведомете вашите гости за решението си.
  • Уверете се, че до деня на събитието има достатъчно време, за да могат вашите гости да организират графика си и да ви зарадват с присъствие. Все пак всяко празненство е по-весело с повече хора.

Организирайте един запомнящ се детски рожден ден в Русковец Резорт!

Picture of Ваня Грънчарова

Ваня Грънчарова

Участвам активно в културния живот на туристическа дестинация Банско. Член съм на родолюбивото сдружение „Дедо Лазко“. Ангажиментите си към туристическия бизнес съчетавам с преподавателска работа по предметите история и философия. Част съм от авторския екип за адаптирането на „История славянобългарска“ за ученици. Фирма „Арт Идея Бг“ за дизайн, интернет порталът за кулинарен туризъм www.culinarytourism.bg и проектът „Вкусът на Банско“ развивам като напълно мои авторски пространства.