Защо да изберете почивка на планина през есента?

Лятото си отиде, а с него сякаш и настроението. С настъпването на есента като че ли нас, хората, ни обзема едно такова странно меланхолично настроение. Чудим се защо. Та не е ли есента не по-малко красива от лятото? Не е ли есента прекрасен сезон, на който също можем да се насладим. Всъщност, не е ли прекрасно да почиваме и през есента?

Още повече, ако изборът ви за почивка обикновено е свързан с планината! В действителност, морето вече е твърде бурно, а морските курорти – твърде ветровити и студени – за морска ваканция. Но пък планината няма работно време. Истината е, че тя е постоянно 24/7 отворена за ентусиасти, търсачите на приключения и романтиците, които обикновено избират СПА почивка и релакса пред преходите и екстремните спортове.

Ако все още не ви е обзело ново, а именно настроение за ваканция, вижте нашите топ причини да изберете именно планината за почивка през есента.

  • Спокойствие

През есента е много по-спокойно. Мнозина туристи се опитват да избягат от навалицата през летния сезон и именно затова чакат август да отмине, за да се насладят на една късна лятна отпуска. Това са търсачите на релакса в истинския смисъл на думата. Факт е, че през есента по курортите е по-пусто, но не е ли това причина да ги смятаме и за една идея по-романтични, приветливи и най-вече спокойни и отпускащи душата!

  • Множество почивни дни

В България есента е пълна с празници, тоест с поводи за ваканция. Като започнем с 6-ти септември и стигнем малко по-късно до 22-ри септември, истината е, че началото на есента у нас е начало на нови отпуски. Обикновено Денят на Съединението и Денят на Независимостта в България са повод за мнозина в България да слеят почивния ден с уикенда и ако е нужно да си вземат още 1-2 дена отпуска, за да си направят една чудна почивка на планина. Просто за море е твърде късно…

  • Красотата на есента

Планината става истински вълшебна през есента. Само си представете всички онези багри, в които преливат златистото, аленото, яркото жълто и неописуемото с думи оранжево! Не ви ли се ще само като си помислете за златната есен в някой планински курорт, просто да си стегнете багажа и да заминете ей-така, без план и напосоки…Истината е, че окраската на есента в планината е толкова вълшебна, че понякога се чудим – кой всъщност е нарекъл есента най-тъжния сезон? Та не е ли тя всъщност най-пъстрата и с най-зареждащите цветове момент от годината?

  • По-добри цени

През есента в планинските курорти и комплекси цените са доста добри. Всъщност, големите промоции са точно в периода септември – ноември. Това е едно междинно време, през което се очаква по-малък интерес от лятото, когато се бяга от градската жега, и зимата, когато се бяга към екстремните ски писти. Ако си търсите наистина изгодна СПА почивка, задължително помислете за есенно приключение до планината. Особено ако сте любители на луксозни преживявания, богатите трапези и романтиката пред камината или във външното горещо джакузи!

  • Препоръчителна за менталното здраве

Почивката на планина е перфектният преход от отпускарския сезон към предстоящата сурова зима. Според психолозите подобна почивка всъщност е здравословна в днешни дни. Те описват именно есента като най-рискова за психиката и стабилното ни емоционално състояние. Смята се, че преходът от силни и положителни емоции, наличието на слънце и витамин Д към студеното време и вечния кръговрат работа-домашни задължения трябва да е плавен, а най-добре придружен с почивка и приятни преживявания. Ето защо бихме могли да говорим и за здравословна причина да отидете на планина именно през есента.

Е, готови ли сте за още една почивка тази година? Ами стягайте багажа и хайде на планина! Есента ви зове!