Защо да изберете планината за вашата сватба?

сватба на планина

Ако вашите мечти и представи за сватба включват невероятни гледки, чист въздух, заобикалящите звуци на природата, то организирането на празненството някъде в планината и на открито вероятно е най-правилното решение за вас. 

Определено има нещо съблазнително и романтично в събитие като това, организирано сред природата, някъде в планината. Не случайно все повече двойки са привлечени от тази идея. Такава идея има редица ползи, които освен привлекателни, са и основните съставки на рецептата за един наистина уникален и незабравим сватбен ден.. 

Най-очевидната полза от сватба в планината и причината, поради която толкова много хора избират планината за тяхното място на сватбения ден, е разбира се досегът с природата и разкриващата се гледка. Не бива да подценяваме този аспект. 

Забързани всеки ден в градската среда, винаги е добра идея за почивката си да изберем място с възможност за докосване до природата, свежия и чист въздух, автентичното свързване с природните дадености. 

сватба в русковец

Едно от големите предимства да заложите на голям хотелски комплекс, разположен в планината, е че до курортите има осигурена добра пътна инфраструктура.Така няма нужда да се притеснявате за гостите, които пътуват от по-далеч. 

Освен това, може да откриете хотел, който има богат опит в организирането на сватбени празненства, а персоналът ще ви помогне да организирате всички важни детайло около подхотовката на събитието, както и на самия ден. Така ще имате верен помощник в този толкова важен ден и ще свалите част от товара от плещите си. 

Планината предлага редица различни забавления за гостите ви, ако те решат да пристигнат ден по-рано или пък отложат заминаването си с няколко дни. От разходки по планински маршрути – до излежаване около басейна и в СПА центъра- със сигурност няма да скучаят. 

русковец резорт сватба

Хотелските комплекси, разположени в планината, разполагат със собствени ресторанти, така че от изнесеният ритуал, гостите директно биха могли да се насочат към ресторанта. Така им спестявате излишно пътуване, а и е особено удобно за по-възрастните гости на сватбата. 

Не на последно място, младото семейство, както и всички гости искат дълго да си спомнят този важен ден. Затова снимките са задължителен елемент от всяко тържество. Те ще съхранят щастието, любовта и красотата, която блика от този ден. Още по-магическа може да изглежда вашата сватбена фотосесия, когато за фон изберете невероятни природни красоти на Пирин планина!

планинска сватба

Където и да решите да празнувате, решаващо се оказва какво ще правят гостите по време на кратката си ваканция извън официалната част. Има ли басейни, спа комплекс, еко пътеки или възможност за ски, за разходка в планината с лицензиран планински водач, разходка с АТВ или офроуд с джипове и други? Помислете за това.

За един наистина перфектно организиран сватбен ден и за комфорт на всички гости на събитието, предложението за сватба в Русковец Резорт е наистина съблазнително. Предлагат се услуги като:

  • Богат избор на меню с възможност за предварителна дегустация
  • Безплатно настаняване в младоженски апартамент с подходяща декорация
  • Асистент за организиране на гражданския ритуал и венчавка и още много други. 

сватбен ден

Хотелът предлага и специални изненади за младоженците, така че те да изживеят пълноценно всеки момент от техния незабравим сватбен ден. 

Picture of Ваня Грънчарова

Ваня Грънчарова

Участвам активно в културния живот на туристическа дестинация Банско. Член съм на родолюбивото сдружение „Дедо Лазко“. Ангажиментите си към туристическия бизнес съчетавам с преподавателска работа по предметите история и философия. Част съм от авторския екип за адаптирането на „История славянобългарска“ за ученици. Фирма „Арт Идея Бг“ за дизайн, интернет порталът за кулинарен туризъм www.culinarytourism.bg и проектът „Вкусът на Банско“ развивам като напълно мои авторски пространства.