Забележителности в и край Разлог

Ако сте решили да прекарате няколко прекрасни дни сред природни забележителности, красиви местности и чист въздух, то Разлог е идеалният град затова. Освен, че можете да се насладите на гледките, които го заобикалят, на трите красиви планини с внушителна височина, можете да се разходите и до по-малките градове, като Добринище. В Разлог и около него, можете да се насладите и на страхотни хотели с минерална вода, СПА зона и вкусна храна, като: Русковец Термал СПА и Ски Резорт

Забележителности край Разлог

В самия Разлог, можете да се насладите на няколко забележителности, до които лесно можете да достигнете и пеша. На първо място това е Голак, кратка пътека нагоре ще ви отведе до красивата гледка към целия град и Пирин планина. Ако пък сте с малко дете и предпочитате място, на което лесно да бутате количка и дори да си направите разкошни снимки, може да посетите град Добринище. 

Добринище

Там можете да посетите манастира Свети Панталеймон, красиво място, на което можете да разгледате местността, да се разходите добре и след това да се насочите към топъл хотел, който да ви отпусне и да се насладите на местна храна.

Банско

Ако сте решили да се разходите до Банско, можете да стигнете само за 5 минути с кола, от Разлог до Банско. Центърът е поддържан, красив и пълен с китни заведения, освен това, можете да разгледате къщата-музей на Никола Вапцаров. 

Самият Разлог има много красив център, а до всяко място на града можете да достигнете пеш, без никакъв проблем. 

Ако обичате по-екстремни преживявания, можете да се възползвате от невероятните планини и да се качите на лифтовете. Има лифтове, както в Банско и Разлог, така и в Добринище, а те ще ви отведат на невероятна гледка, а около всяка възлова точка на лифта има топли заведения с вкусна храна и чай. 

Отдайте се на почивка

спа ваканция във Русковец резорт

В района около Разлог има прекрасни хотели, като Русковец, където можете да се отдадете на пълна почивка, уединение и красива природа. Освен, че градовете в местността са подходящи за разходка и има много забележителности, може да се отдадете на прекрасна почивка, която няма да забравите. Детски кътове, спа процедури, басейни с топла, минерална вода, са само част от прекрасните възможности, до които можете да се докоснете, ако изберете да прекарате почивката си около град Разлог. 

Местните хора са много любезни и с удоволствие ще ви разкажат повече за всяка част от града си. 

Ако сте решили да се разходите до тази част на България, не забравяйте, че можете да съчетаете посещаването на прекрасни музеи и местности, с това да сте в уютен хотел, в който да си почивате. Вероятно имате нужда от разнообразие, добра почивка, но и нови преживявания, които да заменят сивото ежедневие и битовите проблеми. Заслужавате да се чувствате добре, а защо не това да бъде семейно преживяване. Детските кътове ще ви помогнат да си починете максимално, докато сте на масаж или в спа зоната, а чудните разходки ще ви отведат в разказите на древните хора с техните битки, истории и спомени. Отдайте се на приключението и почивката, защото няма по-подходящ момент от сегашния.