На СПА почивка за предстоящите празници – мисията възможна

Минерален Басейн Русковец

Не си мислете, че сте изпуснали момента за намиране на разкошно място, на което да си изкарате страхотно, по време на празниците. За да си починете пълноценно и да се насладите на страхотно СПА, трябва само да решите и да направите резервация за вас и вашите приятели. Почивката може да бъде пълноценна само, когато не сте у дома, няма да се занимавате с готвене на няколко ястия, а чистенето след гости е просто изтощаващо. Всичко това може да си спестите, ако посетите СПА хотел в Добринище.

Добринище

Това е градът на трите планини, едни от най-красивите и най-величествените – Рила, Пирин и Родопи. Красотата наистина е неземна, градът е спокоен, но старинен и идеален за разходки. Хотелите и къщите са китни, а водата е минерална и топла. 

През почивните си дни, може да се насладите на пушещите комини, на ски и друг снежен спорт, ако пък обичате да хапвате, може да опитате типични за областта и сезона, ястия и питиета. В близост са градовете, Разлог и Банско, където може да разгледате цялата архитектура, китни заведения, магазини, а и да се повозите на лифт с децата.

Изборът на хотел

Ако търсите истинска почивка по време на празниците, то трябва да се насладите на хотел, който да ви предлага всичко, дори и онова, което не сте знаели, че ще ви потрябва. Ако има детски кът, ще можете да предоставите на децата си истинско удоволствие, нови играчки и книги, място с други деца, някой който да им обръща непрестанно внимание, а вие да се отдадете на нужда почивка. 

Ако харесвате масажи, можете да си поръчате такъв и да отпочинат мускулите и умът ви, ако харесвате топли басейни, можете да прекарате целия си следобед с чаша горещ шоколад, в него. Всички останали уелнес стаи ще са на ваше разположение, за да ви доставят максимален комфорт и пълноценна почивка. 

Храната в хотела е не по-малко важна, тя трябва да отговаря на всеки вкус, дори и най-изтънчения, а ако има шоу програми, трябва да сте информирани, за да може да се включите, ако имате желание. 

Хигиена, особености, план

Не добрата хигиена в хотела, може да помрачи и най-добрите намерение да си починете, затова избирайте хотел, който сте сигурни, че ще отговори на всяко ваше изискване. 

Също така, се опитайте да се запознаете с всички особености на хотела, дали има денонощна рецепция, кога може да ползвате СПА зоната, дали има паркинг, дали се стига лесно до хотела. Всички тези особености ще са изключително важни, за да избегнете всички пречки за доброто ви пребиваване там. 

Създайте си план, който да следите. Ако имате деца, това е задължително. Къде ще ходите, какви забележителности ще разгледате, ще пътувате ли до друг град, обичате ли ски и сноуборд, може би лифт. Всеки план има и своите изключения, но е хубаво да имате някакви възможности, които веднага щом на някой му доскучае, да можете да правите заедно.

Не се притеснявайте да се обадите на хотела и да попитате на рецепция за всичко, което ви интересува или не можете да намерите, като информация в сайта. Всички ще бъдат готови да ви помогнат и да си прекарате прекрасно, защото мисията е възможна!

Picture of Ваня Грънчарова

Ваня Грънчарова

Участвам активно в културния живот на туристическа дестинация Банско. Член съм на родолюбивото сдружение „Дедо Лазко“. Ангажиментите си към туристическия бизнес съчетавам с преподавателска работа по предметите история и философия. Част съм от авторския екип за адаптирането на „История славянобългарска“ за ученици. Фирма „Арт Идея Бг“ за дизайн, интернет порталът за кулинарен туризъм www.culinarytourism.bg и проектът „Вкусът на Банско“ развивам като напълно мои авторски пространства.