Къде да хапнете вкусна храна в Банско?

хора се хранят в ресторант

Банско и околността привличат множество туристи през цялата година, тъй като предлагат разнообразни активности и забавления. Ако решите да посетите Перлата на Пирин за уикенда или планирате да прекарате цялата ваканция тук, един от първите въпроси, който ще изникне в ума Ви, е къде може да хапнете вкусна храна в Банско. 

 

Най-известният зимен курорт у нас предлага и възможността да се насладите на традиционна за региона кухня, която се откроява с ярки български вкусове и автентични рецепти, предавани от поколение на поколение. Сред най-известните ястия от този край се нареждат банският старец, чомплек, капамата и др. За традиционните ястия от пиринския край вече сме ви разказвали в нашия блог. 

 

Разбира се, в Банско и съседните курорти може да опитате и съвременни ястия от международната кухня. Ако се чудите къде може да хапнете вкусна храна, ето предложенията, на които може да се насладите в хотел Русковец: 

 

Стилен и елегантен ресторант за ексклузивно преживяване

Ресторант Русковец

Елегантна и уютна атмосфера, деликатна и приятна музика, обслужване с усмивка, приятна компания и разбира се, вкусна храна. Всичко това можете да откриете в нашия основен ресторант – Лавандер. Как да не Ви се прииска да се пренесете там още сега? 

Можете да изберете от богат асортимент от български и европейски  ястия, а ние Ви гарантираме, че нашите професионални готвачи могат  да задоволят и  най-капризните гастрономически  предпочитания. 

 

Вкусна италианска пица и паста? – Имаме перфектното предложение!

gtu 0835

Каквото и да говорим, изживяването от  който и да е ресторант не зависи просто от това дали храната е била вкусна или  не. Ходенето на ресторант е комбинация от задоволяване на всяко човешко сетиво! Обслужване на високо ниво, гледка, атмосфера, музика и много други. Всички тези елементи оставят  своя отпечатък и допринасят за цялостното впечатление от храната. 

gtu 1097

Панорамният ни ресторант – пицария „Ил Форно предлага вкусни ястия, на които  да се насладите в свежа атмосфера с гледка към величествената Пирин планина. Не забравяйте и да опитате традиционните ни италиански  предложения!

 

Румсервиз – за насладата от уединението

закуска с румсервиз в спа хотел Русковец

Понякога оживените места и ресторанти ни зареждат с енергия и настроение, а понякога просто  предпочитаме да останем със собствената си компания и с тази на най-близкия ни човек. Да си поръчате румсервиз в Русовец е чудесен начин да хапнете желаното от Вас ястие, докато гледате интересен филм в удобството на стаята си или се наслаждавате на прохладния планински въздух от терасата, а може и просто  защото така сте решили. Няма значение какви са Вашите причини, да румсервиз и се насладете на невероятната храна в интимната атмосфера на Вашата стая е винаги добра идея. 

 

Ресторантите на Русковец Резорт  предлагат богато  разнообразие от  традиционни за различни кухни ястия, но в менюто ни можете да откриете и  специфични и характерни  за този  край  предложения. Обръщаме и специално внимание на запазването на полезните качества и хранителна стойност на всяко блюдо и  затова използваме пресни, регионални продукти. Научете повече за нашите ресторанти тук: https://ruskovets.com/restaurants/

 

Ние Ви предлагаме един невероятен и релаксиращ престой, по време на който да се насладите на полезна и вкусна храна, да забравите за ежедневните задачи в нашия СПА център и да оставите свежия планински  въздух да се погрижи за здравето Ви. Заповядайте и  се уверете сами!

 

Picture of Ваня Грънчарова

Ваня Грънчарова

Участвам активно в културния живот на туристическа дестинация Банско. Член съм на родолюбивото сдружение „Дедо Лазко“. Ангажиментите си към туристическия бизнес съчетавам с преподавателска работа по предметите история и философия. Част съм от авторския екип за адаптирането на „История славянобългарска“ за ученици. Фирма „Арт Идея Бг“ за дизайн, интернет порталът за кулинарен туризъм www.culinarytourism.bg и проектът „Вкусът на Банско“ развивам като напълно мои авторски пространства.