Какво включват СПА процедурите и как да изберете подходяща за вас?

Какво е СПА?

СПА е термин, който се използва за означаване на широк спектър от услуги и процедури, насочени към подобряване на здравето и благосъстоянието чрез различни форми на водолечение, масажи, козметични и терапевтични процедури. Думата „СПА“ произлиза от латинската фраза „Sanus Per Aquam“ – SPA, което означава „здраве чрез вода“.

СПА процедурите са немедицински процедури, чиято цел е да подобрят състоянието на тялото, да помогнат да сетивата да се отпуснат, а също така са отличен помощник в борбата с високите нива на стрес. Днес те са изключително популярни и широкоизпозлвани, като се предлагат в козметични салони, хотели и т.н. Все пак най-доброто място, където може да се възползвате от такъв тип процедури си остават специализираните СПА центрове, които разполагат с отлично подготвени професионалисти. 

какво включват спа процедурите

Какво включват СПА процедурите? 

СПА процедурите обхващат огромно разнообразие от процедури, свързани с релаксация, разкрасяване и лечебно действие върху тялото. Ето и кои са едни от най-популярните сред тях:

  • Масажи масажи

Масажите определено се нареждат сред най-предпочитаните услуги във всеки СПА център. Познати са различни видове масажи – антистрес, енергизиращи, възстановяващи, лечебни, антицелулитни  и други. Те могат да бъдат както цялостни, така и частични, които таргетират определени зони на тялото – гръб, крака и т.н. Важно е масажите да се изпълняват от специалисти с добро познание за анатомията на човешкото тяло, за да бъдат наистина ефективни. 

  • Терапии за лицетерапии за лице

На следващо място в списъка се нареждат терапиите за лице. Те са особено предпочитани сред дамите, тъй като помагат за подобряване състоянието на кожата. Повечето такива терапии са създадени, за да се борят с признаците на стареене и да доставят необходимата хидратация на кожата, за да запази тя младежкия и сияен вид. Сред съставките, които се използват в терапиите за лице, ще откриете колаген, ботокс, различни витамини, масла  и други полезни вещества. 

  • Процедури за тялототяло

Освен на масаж, може да се насладите и на други процедури за тяло. Тук възможностите също са разнообразни. Те могат да включват ексфолиране, антицелулитни терапии, хидратиращи терапии. Грижата за ръце и стъпала също е едно от удоволствията, с което може да се поглезите при посещение на СПА център. Така ще, ако сте от почитателите на маникюра и педикюра, може да си отделите няколко часа и за тях по време на вашата СПА почивка. 

В нашия Онсен СПА център имате възможността да се насладите на японски техники и ритуали с минерална вода и чисти етерични масла!

Как да изберете подходяща СПА процедура за вас? 

коя е правилната спа процедура

При вида на множеството възможности, човек започва да се чуди какво да избере. Съветваме ви, ако страдате от болки или дискомфорт в определена зона, да се насочите към СПА процедури които таргетират тези проблеми – масажи, бани с лековита минерална вода и т.н.

 Ако пък искате да се отдадете по-скоро на релакс и разкрасяване, то също имате богат избор. Ако не сте сигурни дали дадена процедура е подходяща за Вас, съветваме ви да се обърнете към служителите в СПА центъра. Те ще ви дадат подробна информация за процедурите и терапиите, които ви интересуват и ще ви помогнат да откриете най-подходящата за вас. 

След това идва време да си подарите минути на спокойствие и релакс. Гарантираме ви, че след избраната от вас СПА процедура ще се отървете от стреса и умората, а също така ще подобрите начина, по който изглежда кожата ви. 

Отдайте се на ревитализираща почивка в Русковец Резорт! Ако търсите СПА хотел в Банско , не пропускайте да разгледате нашите оферти. Само на няколко километра от Банско, хотел Русковец разполага с модерен СПА център и предлага множество процедури, от които да изберете! 

Picture of Ваня Грънчарова

Ваня Грънчарова

Участвам активно в културния живот на туристическа дестинация Банско. Член съм на родолюбивото сдружение „Дедо Лазко“. Ангажиментите си към туристическия бизнес съчетавам с преподавателска работа по предметите история и философия. Част съм от авторския екип за адаптирането на „История славянобългарска“ за ученици. Фирма „Арт Идея Бг“ за дизайн, интернет порталът за кулинарен туризъм www.culinarytourism.bg и проектът „Вкусът на Банско“ развивам като напълно мои авторски пространства.