Как да изберете хотел, подходящ за почивка с деца?

Съществува един странен мит, че почивката с деца е мисия невъзможна. Из мрежата могат да бъдат намери хумористични, а на места дори саркастични смешки по повод ваканцията с деца като ад за родителите и низ от постоянно мъмрене и скандали за малчуганите. Истина ли е това? Толкова ли е зле да се почива с деца?

Всъщност, лошата организация и прекалените очаквания в действителност могат да съсипят всяка почивка. Но това важи и за ваканцията с деца, и за пътуването без тях. Все пак, когато става дума за семейно пътешествие, важно е всеки да се чувства добре. Така и вие ще се чувствате добре. И тъй като децата са по-специални, не, те са най-специалните същества за нас, винаги е добра идея първо да обмислим дали избрания от нас хотел за ваканция е подходящ за тях. Ако мястото отговаря на техните критерии за добро настроение, повярвайте ни и вие ще си изкарате добре.

И така, как да се организираме перфектно и да направим следващата ни почивка с деца наистина незабравима и то в изцяло положителния смисъл? Започнете своя план именно с това – с избора на перфектния хотел. А ето и няколко съвета в тази насока от нас.

Сигурността и безопасността на първо място

Напоследък това е приоритет за всички ни. А ако сме с деца, здравето и спазването на противоепидемичните мерки са причини, които на момента биха ни отказали или напротив – привлекли вниманието ни към даден хотел. Проверете доколко хотелът е ангажиран със задачата да запазят здравето на своите гости, но едновременно с това вижте каква е инфраструктурата на самото място. Има ли опасни за децата части в хотела? Разполага ли СПА центърът с детски басейн? Каква е политиката с легловата база, предвидена за най-малките?

Всеки реномиран хотел си има отделна секция, посветена на децата, в официалната си страница

Надзъртайки в нея, бързо можете да си извадите изводи дали този хотел става за вашите деца, или не. Проверете дали има наличен детски кът, но и какво включва той. Защото просто една стая с няколко разпилени плюшени играчки по земята няма да задържи вниманието на вашите палавници и за 10 минути. Повече от препоръчително е в хотела да има аниматори. Осведомете се, ако е нужно дори по телефона, относно политиката му на работа. Възрастта за самостоятелното оставане на дете в детски център без придружител, е различна. Обикновено, под 4 години едно дете не може да бъде поверявано на аниматори, без да има родител или възрастен с него. Вижте дали от хотела организиран някакви специални занимания и събития (детска дискотека, преходи, работилници и други) за децата. Това са все шансове за вас, родители, да си вземете глътка свеж въздух и почивка, докато сте уверени, че децата ви се забавляват.

Храната прави борбата в конкурентната туристическа сфера

Или казано с други думи, проверете в интернет отзиви за изхранването в хотела. Всяка майка ще се чувства по-спокойна, ако знае, че отива на място, на което детето й ще има какво да яде. Това означава, тя най-накрая да си почине! Поне от котлона и фурната. Изключително неприятно е да си платите за нощувка с пълно изхранване и още на първия ден да осъзнаете, че от днес до края на седмицата, около 7 часа вечерта ще трябва да кръстосвате улиците на курорта в търсене на място, на което вашето детенце ще може да хапне. Каквото и да е било! Между другото, късметът ви може да е още по-лош с вас, ако се намирате в малко населено място с максимум 2-3 ресторанта. И така да обобщим: проверете отзиви в интернет и социалните мрежи на какво ниво е храната в хотела и най-вече, става ли тя за деца!

Завършваме с едно пожелание: нека следващата ви почивка с деца бъде наистина перфектна. Или поне спокойна и всички да останат доволни.

Picture of Ваня Грънчарова

Ваня Грънчарова

Участвам активно в културния живот на туристическа дестинация Банско. Член съм на родолюбивото сдружение „Дедо Лазко“. Ангажиментите си към туристическия бизнес съчетавам с преподавателска работа по предметите история и философия. Част съм от авторския екип за адаптирането на „История славянобългарска“ за ученици. Фирма „Арт Идея Бг“ за дизайн, интернет порталът за кулинарен туризъм www.culinarytourism.bg и проектът „Вкусът на Банско“ развивам като напълно мои авторски пространства.