5 причини защо да изберем спа хотел за почивка?

Изборът на правилния спа хотел е един от факторите, които имат важно значение за това да си починете пълноценно. В крайна сметка не всеки ден ни се отдава възможността да избягаме от натовареното ежедневие и изморителните задължения, затова, когато дойде време за почивка, трябва да сме сигурни, че сме намерили подходящото място за пълноценен релакс и презареждане на батериите.

Едно от най-добрите решения, които може да вземете за предстоящите ви почивни дни, е да отседнете в хотел със СПА център. Ако не сте убедени, ето ви няколко отлични причини защо да изберете спа хотел за вашата ваканция:

 

  • Ще прекарате време сред природата почивка сред природата

 

Животът в големия град има своите предимства, но неизменно е свързан с много шум, претъпкан транспорт, чакане по опашки, което създава допълнителен стрес и напрежение. Няколко дни, прекарани сред природата, далеч от тези стресови фактори, отново ще ви възвърне спокойствието и ще ви помогне да се заредите с енергия.

Голяма част от СПА хотелите у нас са разположени в планинските курорти, където може да се насладите на чист въздух, зелени гори и красиви гледки. Също така, винаги може да се отдадете на разходки сред природата – определено си заслужава!

 

  • Погрижете се здравето на тялото си

 

В СПА центъра на хотела, в който сте избрали да отседнете, може да се възползвате от различни процедури, които да окажат положителен ефект върху здравето ви и начина, по който се чувствате. Част от СПА хотелите предлагат басейни с минерална вода, която има доказани ползи за здравето. Сауните, парните бани и масажите също ще помогнат да се отпуснете, да е отървете от неприятното чувство на дискомфорт и скованост и да се почувствате по-добре физически.

 

  • В СПА центъра може да се насладите и на разкрасителни процедуриспа процедура

 

Начинът, по който изглеждаме, също оказва влияние на това как се чувстваме. В СПА центровете се предлагат и множество разкрасителни процедури, които може би няма да откриете в кварталния козметичен салон. Масажи, почистващи процедури, специални маски за лице, антицелулитни процедури, ексфолиране на кожата и още много други.

Преди да изберете къде да отседнете, добра идея е да разгледате какви процедури се предлагат в СПА центъра на хотела, професионалистите, които работят там, какви са цените на услугите и т.н., за да може да вземете най-доброто възможно решение.

 

  • Преборете стреса

 

СПА процедурите са създадени да релаксират не само тялото, но и ума. Те са отличен начин да се отпуснете от менталното напрежение, да противодействате на т.нар. бърнаут, който може да се получи при прекомерно затрупване с работни задачи и постоянно напрежение. Отделянето на време да се погрижите за себе си е изключително ценно и е най-добрият подарък, който може да си направите. Когато се отдалечите от тази токсична среда, ще бъдете не само по-спокойни, но и може да откриете нови идеи и извори на вдъхновение.

 

  • Прекарайте време с любимите си хора празници с любимите хора

 

Почивките са още по-хубави, когато са споделени. Може да ги прекарате с приятели, които отдавна не сте виждали, за да наваксате пропуснатото и да си припомните доброто старо време. СПА почивката е чудесна романтична изненада, с която да зарадвате вашата половинка. Така че имате време само за вас и ще може да се отдадете на едно романтично преживяване. Не на последно място, СПА хотелите са идеален вариант и за семейна почивка с децата , защото дори малчуганите могат да открият интересни занимания сред природата или около басейна.

Както сами виждате, ползите от спа почивките са много, а всички тях може да откриете в СПА хотел Русковец. Повече за нашите атрактивни оферти ще откриете на нашия сайт: https://ruskovets.com/.

Очакваме ви!

Picture of Ваня Грънчарова

Ваня Грънчарова

Участвам активно в културния живот на туристическа дестинация Банско. Член съм на родолюбивото сдружение „Дедо Лазко“. Ангажиментите си към туристическия бизнес съчетавам с преподавателска работа по предметите история и философия. Част съм от авторския екип за адаптирането на „История славянобългарска“ за ученици. Фирма „Арт Идея Бг“ за дизайн, интернет порталът за кулинарен туризъм www.culinarytourism.bg и проектът „Вкусът на Банско“ развивам като напълно мои авторски пространства.