8 съвета за грижа за кожата през есента

Това са 8 съвета за грижа за кожата и тялото, които ще Ви накарат да се чувствате и изглеждате прекрасно през този сезон от СПА мениджърът на Onsen SPA – Деница Дел Жиудиси.

Също както нашият гардероб, така и кожата има нужда от различен тип грижа през есенния период.

Меки аромати. През лятото плодови и освежаващи душ гелове и лосиони са добър избор, но есента изисква по-богати и меки аромати.

  1. Опитайте по-мазни скрабове. По тежките и базирани на масла скрабове за тяло са перфектни за есента, те не само ще изгладят и почистят кожата, но също така ще внесат и нужното овлажняване за Вашата кожа.
  2. Всекидневна хидратация. За по-студените месеци, всекидневното хидратиране на кожата не просто ще поддържа кожата мека като кадифе, но и ще я задържи млада и стегната за по-дълго. Изберете богат на масла, алое вера или колаген крем и лосион за тяло.
  3. Наблегнете на масла за Вашето лице.

Дори и да изглежда странно да слагаме масло от шипка или кокосово масло на лицето, това никак не е лоша идея. Нашата кожа има свойствата да абсорбира добре масла повече от колкото вода и това ще бъде най-ефективно особено след почистване и ексфолиране. Най-хубавото е, че бръчките също ще намалеят.

  1. Не забравяйте да предпазите кожата от слънчевите лъчи със слънцезащитен фактор. В крем, макияж или самостоятелно, защитата е важна дори и да не се печем на плажа. Тя ще Ви предпази от пигментация и преждевременно стареене дори и когато не усещаме слънцето толкова силно.
  2. Запазете ходилата и петите гладки. Въпреки факта, че скоро ходилата ще бъдат затворени в зимни ботуши за месеци, продължете грижата за тях. Сухи, напукани пети могат да създадат голямо неудобство и дори болка. Използвайте скраб и крем за да избегнете грубите ходила.
  3. Потопете се в магията на крема за ръце.

През студените месеци предпазващ крем за ръце е важен аксесоар към дамската чанта, не само заради факта, че Вашите ръце ще бъдат меки и ухаещи приятно, но това ще ги предпази от изсушаващият студен вятър и в някои случаи дори от екзема.

  1. Кажете „здравей“ на есенните зеленчуци и плодове. Сезонното подбиране на храна е страхотен начин за набавяне на нужните витамини и минерали в най-чист вид, те не само ще внесат свежест и разнообразие във Вашето меню, но и ще направят кожата сияйна и здрава.

За още съвети, невероятни терапии и грижа, заповядайте в Onsen SPA на Русковец Термал СПА Резорт 4*! Този месец препоръчваме 7 Японски тайни за красиво тяло и кожа.

 

 

Ваня Грънчарова

Ваня Грънчарова

Участвам активно в културния живот на туристическа дестинация Банско. Член съм на родолюбивото сдружение „Дедо Лазко“. Ангажиментите си към туристическия бизнес съчетавам с преподавателска работа по предметите история и философия. Част съм от авторския екип за адаптирането на „История славянобългарска“ за ученици. Фирма „Арт Идея Бг“ за дизайн, интернет порталът за кулинарен туризъм www.culinarytourism.bg и проектът „Вкусът на Банско“ развивам като напълно мои авторски пространства.