Русковец Резорт е с отличие за „Най-добър планински СПА комплекс” за 2022 г.

За наградата

На 30.09.2022г. Русковец Термал СПА & Ски Резорт получи отличие за „Най-добър планински СПА комплекс” за 2022 г. На церемонията по награждаването приветствие поднесе лично служебният министър на туризма Илин Димитров.

Годишните отличия са инициатива на медийна компания „К и П Адвъртайзинг”, издател на списание Дестинация България. Наградите са за общини, мениджъри, инвеститори и отделни туристически обекти, а критериите при подбора на наградените са постигнати високи резултати в туризма, устойчивост и разширяване на пазарното присъствие, прилагане на добри практики, професионален мениджмънт и иновации.

„Най-добър планински СПА комплекс” за 2022 г.

За комплекса

Русковец Резорт е създаден през 2015 г. Мястото, избрано за построяването на комплекса не е случайно. Локацията е в Добринище, по асфалтиран път, само на 6 км. от зимния курорт Банско, на площ от 20 дка в подножието на Пирин, в близост до борова гора, с извор на минерална вода в самия комплекс.

Архитектите на този чудесен термален хотел са проектирали един различен от масовите хотели в Банско комплекс. Той е от затворен тип, обграден с ажурна ограда и с денонощна жива охрана, което дава сигурност за гостите и децата им.

Комплексът се състои от основна хотелска сграда, в която има комфортни едноспални и двуспални апартаменти, най-малкият от които е с площ от 60 кв.м. Друга особеност на този невероятно красив зелен комплекс е това, че апартаментите в хотелската сграда са в един ред и всички са с панорамна гледка към Пирин, без изключение. В допълнение към всеки апартамент има балкон, от който да се докоснете до величествените гледки и да вдишате кристално чист и свеж планински въздух.

слайд Русковец

Освен хотелска сграда, към комплекса са изградени 34 вили по 118 кв.м., всяка от които е с рисувана фасада и се вписва живописно сред живите зелени и цветни алеи.

Всяка вила предлага по 2 спални, просторен хол, с по 2 тераси, с просторна баня с вана и душ кабина и втори санитарен възел. Във всяка вила има камина, която създава неповторим уют през зимата. Към всяка вила има собствено паркомясто. За удобство на скиорите, във вилите има отопляем шкаф за ски обувки независимо от това, че в хотелската сграда има също отопляем ски гардероб, както и хотелски паркинг.

В комплекса функционират класически ресторант със 130 места, панорамна пицария за 28 госта, просторно лоби с бар, детски кът, ски гардероб и СПА център.

Голямото богатство на комплекса е лечебната минерална вода, която захранва СПА центъра и басейните за възрастни, с вградени хидролежанки и самостоятелен басейн за деца.

спа хотел русковец спа зона

На просторна открита тераса са изградени 2 дървени джакузита за до 5 човека, които работят целогодишно и изкушават най-смелите да ги ползват дори когато вали сняг.

В СПА центъра можете да се насладите не само на минералната вода. Тук се използват изцяло натурални продукти, което е част от философията на този красив комплекс. Името Онсен СПА идва от горещите минерални извори в Япония и вдъхнови СПА екипа на хотела да комбинира източната философия за здравословен начин на живот с класическите европейски техники за СПА център, даващ отмора, енергия и здраве.

Тук малките ни гости могат да играят на воля на открита детска площадка с люлки и катерушки. Детският клуб, който е в хотелската сграда, предлага разнообразни игри под зоркия надзор на професионални детегледачки. Често децата настояват пред родителите си да посетят отново Русковец точно заради лъчезарните ни детегледачки. За децата е разработена услугата Baby time, която представлява безплатни услуги за децата, по заявка.

хотел Русковец детски кът

 

Комплексът е отворен и за домашни любимци, които се настаняват със стопаните си в просторните ни вили.

Корпоративни събития и семейни празници

Комплексът се радва на внимание, когато се търси подходящо място за организиране на тиймбилдинги, фирмени партита, частни тържества, обучителни семинари и събития. В комплекса има конферентна зала, оборудвана с всичко необходимо за семинари.

Красиво допълнение към предлаганите услуги в комплекса са красивите цветни алеи около сградите, които радват окото и дават чувство за разкош и спокойствие.

За свободното време извън комплекса

Русковец Термал СПА & Ски Резорт е целогодишен комплекс. В него отсядат гости за летен отдих, но и скиори, които търсят относително спокойствие през зимния сезон.

През лятото гостите на комплекса могат да се наслаждават на богатата културно-музикална програма, която Община Банско организира в планинския курорт. Но това не изчерпва възможностите за свободното време.

До оградата на комплекс Русковец е изграден въжен анимационен парк, който предлага 21 актракции – въжен парк, спускане с тролей, стрелба с лък, конна езда, катерене по алпийска стена.

Хотел Русковец в Добринище може да бъде начална точка за пешеходни или комбинирани с лифтовете в Добринище и Банско планински маршрути. Открийте богатствата на България, като посетите Безименния град в местността Св. Никола, параклиса Св. Св  Козма и Дамян по пътя за хижа Гоце Делчев, манастир Св. Панталеймон край Добринище, извора Сребърна вода. Недалече от Добринище са етноселищата Лещен и Ковачевица. Заслужава си да отидете до с. Добърско и църквата Св. св. Теодор Тирон и Теодор Стратилат, където е изографисан Исус Христос в космическа ракета. Разходете се до Байкушевата мура – най-старото дърво в България и се опитайте да я обгърнете в прегръдките си. Зарадвайте децата си с посещение на резервата за танцуващи мечки в Белица.

А през зимата се отдайте на ски страсти с най-модерните в България ски съоръжения в Банско. Русковец Резорт организира безплатни трансфери до първата станция на лифта, откъдето поемате нагоре към снежните върхове на Пирин по 75 метровите писти.

Банско лифт

Ако търсите приятно преживяване за семейна почивка или за лично удоволствие, за фирмено парти или бягство сред природата, посетете Русковец Термал СПА & Ски Резорт. Ще Ви посрещнем с радост, с неподправено гостоприемство и с желание да превърнем престоя Ви в зареждаща ваканция сред природата, наситена с емоции и удовлетворение от чудесно планирана почивка.

Picture of Ваня Грънчарова

Ваня Грънчарова

Участвам активно в културния живот на туристическа дестинация Банско. Член съм на родолюбивото сдружение „Дедо Лазко“. Ангажиментите си към туристическия бизнес съчетавам с преподавателска работа по предметите история и философия. Част съм от авторския екип за адаптирането на „История славянобългарска“ за ученици. Фирма „Арт Идея Бг“ за дизайн, интернет порталът за кулинарен туризъм www.culinarytourism.bg и проектът „Вкусът на Банско“ развивам като напълно мои авторски пространства.