Русковец хедър

Забележителности в и край Добринище

Хубавото пролетно време вече ни напомня, че е моментът, в който трябва да намерим уникално място, на което да си починем добре. Истината е, че е все по-трудно да се угоди на цялото семейство и всеки да се забавлява. Затова е важно да проучите мястото, за да може всички да се наслаждавате на приятно изкарване в града, в който искате да отседнете. В днешната статия ще ви помогнем да изберете забележителностите, които да разгледате в и край Добринище. 

Иконна изложба в Банско

Освен почивката е важно да разгледате забележителностите на града или тези на градовете около него. Така ще може да се докоснете до историята и да се успеете да се запознаете с повече нови неща. Предлагаме ви да се насочите към постоянната иконна изложба, която ще видите в най-старата сграда в Банско – Метоха на Хилендарския манастир

Това е най-посещаваната забележителност в Банско. Там са живели монахини и е било изключително важно да се запази духовното огнище по земите ни. Ще може да се насладите на истинско майсторство, което ще остави траен отпечатък в съзнанието ви. Ще се почувствате страхотно, ще може да разгледате невероятни творби, които датират още от 18 век. 

Изберете правилния хотел, които да е в близост до градовете, които искате да разгледане. Направете настанявате според вашите нужди и нека първото място, което да разгледате да са именно иконите. 

Музей Никола Вапцаров

Този музей се намира в центъра на Банско. Отворени заведения заобикалят големия площад, където може спокойно да обядвате и да се насладите на един ден прекаран там. Музеят отваря врати през 1953г. и се намира в дома на поета. Там ще се запознаете отблизо с живота му, всички негови дела и разбира се, творчеството. Той е живял там със семейството си, което и до ден днешен буди уважение и интерес във всеки българин. 

Влизайки ще забележите, че духът от времето е запазен и това е благодарение на майката на Вапцаров Елена и брат му Борис. Целият житейски път на твореца е показан в дома му и може да се докоснете до него. Музеят работи целогодишно, което означава, че може да му се насладите всеки един ден. Направете си програмата така, че да изпиете кафето си в центъра на Банско, след това отидете в музея, а следобед се насладете на СПА зоната в хотел Русковец.

Конна база Онгъл

Ако обичате животните или пък имате деца, на които искате да покажете величествените коне е добре да се насочите към Добринище. Там може да се насладите на конна езда през летния и зимния сезон. Също така може да получите помощ с даване на уроци, ако искате да опитате да яздите. Опитните инструктори ще изберат за вас подходящия кон и ще може да използвате времето си за почивка пълноценно. 

Ако язденето не е вашето нещо може просто да се разходите. Намира се непосредствено до Добринище. Ще успеете да си направите хубави снимки, както и ще може да пиете ароматно кафе в компанията на красивите животни. Ако имате деца те ще бъдат очаровани от красотата и бързината на конете. 

Изберете забележителностите в Добринище

Освен всички забележителности, които може да видите в околностите е важно да имате избор и в местността, в която сте отседнали. Затова се насочете към минералните води, с които се слави Добринище. Също така може да разгледате страхотната църква Св. Св. Петър и Павел. Ако харесвате природата е добре да се насочите към извесната теснолинейка, която неуморно следи маршрута Септември – Добринище. 

Изберете подходящия хотел

За да може да сте в непосредствена близост до всички тези и много други забележителности е важно да изберете хотел, който да е на няколко минути с кола от тях. Именно такъв е комплекс Русковец. Той ви предлага голямо разнообразие от къщи и апартаменти, които може да изберете според вашите нужди или броя на семейството и приятелите ви. 

Не забравяйте, че освен за нови преживявания, история и разходки сте отишли и за хубава почивка. Затова следобедите прекарвайте в СПА зоната, където ще се насладите на масажи, басейни и още зони за релакс. Голямото дворно пространство ви дава възможност дори да не напускате хотела, а децата могат да играят вътре в детския кът и отвън. 

За да може да направите почивката си незабравима е важно да направите програмата си така, че да имате голямо разнообразие. Подгответе повече активности за децата си като комплекс Русковец е подготвен с тях. Също така е важно да имате уединение и почивка, от която имате нужда. Относно забележителностите е добре да проучите предварително и да отбележите онези, които задължително искате да посетите. Апартамент или луксозна къща избрахте?

Ruskovets Reservation

Ruskovets Reservation

Русковец Резорт предлага комфортен и разнообразен избор за настаняване, съобразен с желанията на нашите гости и предлагащ възможност за допълнителни екстри. Комплексът разполага с едноспални и двуспални апартаменти в основната хотелска част и самостоятелни фамилни къщи (вили) с една или две спални, отстоящи на 20-30 м. от основната сграда.
лого хоризонтално

Русковец Термал Резорт

Абонирайте се за нашия бюлетин